Ga naar hoofdinhoud

Over FunkFabriek

wie?

Funkfabriek is een Eindhovens grafisch bureau dat in 2009 werd opgericht door Kim Peters. In de basis is Funkfabriek een eenmansbedrijf maar indien nodig is het uiteraard mogelijk om externe expertise of mankracht in te huren. Ik werk voor zowel grote als kleine bedrijven en organisaties afkomstig uit de meest uiteenlopende branches.

wat?

Ik richt me voornamelijk op grafische disciplines zoals logo’s, huisstijlen, websites, muziekdragers, posters, boeken, folders, flyers, advertenties, uitingen voor op sociale media, brochures, magazines, retailcommunicatie etc. Geregeld voorzie ik mijn grafisch werk van zelfgemaakte illustraties of collages.

hoe?

Elk grafisch product is in wezen het antwoord op een vraagstelling. Daarom is het nodig eerst terdege naar een klant te luisteren om vervolgens zo effectief mogelijk én op een visueel aantrekkelijke manier tot een oplossing te komen. Ik begeleid u daarin tijdens het hele ontwerp- en productieproces. Er is, indien nodig, een uitgebreid netwerk van drukkers, webtechnici, fotografen en tekstschrijvers voorradig om u te helpen uw product te realiseren.

o ja…

Zoals de naam Funkfabriek misschien al deed vermoeden, is muziek en de sub- en beeldcultuur die daarmee samenhangt, van jongs af aan een belangrijke drijfveer geweest. Funkfabriek is van origine dan ook ooit opgericht om mijn DJ-werkzaamheden in onder te brengen en pas later, toen ik besloot als zelfstandig ontwerper verder te gaan, kwamen ook de beeldende disciplines onder deze naam te vallen. Vandaar dus die misschien enigszins verwarrende bedrijfsnaam.

Plaatjes draaien doe ik inmiddels ook alweer ruim 25 jaar onder de naam DJ Sookie. Vaak doe ik dat met gelijkgestemden in DJ-collectieven zoals Jazz Junkies, Zwartwerk en Soulshake, maar uiteraard ben ik ook gewoon solo te boeken. De Grote Gemene Deler is steeds de liefde voor dansbare zwarte muziek. Met een bedrijfsnaam als Funkfabriek kan dat geen verrassing meer zijn…

Back To Top